Letselschade advocaat Utrecht

Heeft u te maken met letsel veroorzaakt door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Bent u daarom op zoek naar een ervaren letselschade advocaat Utrecht? Is een ander voor uw letsel verantwoordelijk? Maak dan aanspraak op uw letselschadevergoeding.

Mr. A. Benamar heeft de postacademische specialisatieopleiding Personenschade (letselschade) aan de Grotius Academie gevolgd en met succes afgerond.

De letselschade specialist Utrecht mr. A. Benamar helpt u deskundig en voortvarend bij het claimen en verhalen van uw schade. Uw schaderegeling neemt hij uit uw handen. De letselschadeadvocaat stelt de wederpartij aansprakelijk en claimt direct een voorschot op uw letselschadevergoeding.

De letselschade specialist werkt landelijk. Of u nu in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Helmond of een andere stad woont, de letselschadeadvocaat helpt u graag verder.

Meer informatie? Vul dan het volgende formulier in (let op: wij nemen géén lopende of oude zaken over):

Terugbel-home
Advocaat Benamar: lid van de Orde van Advocaten
Advocaat Benamar: lid de werkgroep Artsen en Advocaten
Advocaat Benamar: Lid van Peopil
Advocaat Benamar: lid van VJPP

Letselschade?

U bent slachtoffer geworden van een verkeersongeval (auto, motor, vrachtwagen, tractor, fietser of voetganger) of een bedrijfsongeval. U hebt hierdoor letsel opgelopen: klachten, verwondingen, pijn, whiplash et cetera. Maakt u vanwege de gevolgen van het ongeval en de letselschade extra kosten of loopt u inkomsten mis? Letselschade specialist mr. A. Benamar zet alles op alles om uw letselschade volledig vergoed te krijgen. Is de aansprakelijkheid erkend dan betaalt de aansprakelijke partij ook uw advocaatkosten.

Veelgestelde Vragen

Nee, Astrum Advies Advocatenkantoor neemt geen lopende / oude / afgewikkelde zaken over. 

1.Raadpleeg bij letsel (hoe minimaal uw klachten ook zijn) na een ongeval altijd een arts.
2. Kunt u door het opgelopen letsel niet werken, vergeet dan niet om uw werkgever hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.
3. Schakel onze letselschade advocaat mr. A. Benamar zo snel mogelijk in.

Lees meer

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval en heeft u hierdoor letsel opgelopen? In bijna alle gevallen is uw werkgever aansprakelijk voor een ongeval tijdens het werk. 

✓ Uw werkgever is in de meeste gevallen verzekerd tegen bedrijfsongevallen.
✓ Wij claimen uw Letselschadevergoeding

Lees meer

Onze letselschade advocaat zal dan de geschilpunten zo snel mogelijk in een deelgeschilprocedure aan de rechter voorleggen. 

Lees verder

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren. Het hoofd wordt dan met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd (‘flexie-extensie-beweging’).

Lees meer

Ja, wij hebben veel ervaring met verschillende nationaliteiten en achtergronden.

Ervaring met verschillende nationaliteiten
Onze letselschade advocaat heeft veel ervaring met cliënten van verschillende nationaliteiten (Pools, Turks, Russisch, Roemeens, Bulgaars, et cetera). Of u nu alleen de Poolse taal spreekt of alleen het Roemeens of alleen de Turkse taal, u wordt altijd op een topniveau bijgestaan. Juist deze ervaring met vele nationaliteiten, geeft ons advocatenkantoor een meerwaarde vergeleken met andere advocatenkantoren

Marokkaans advocaat
Wij kunnen u ook in het Riffijns (Marokkaans) te woord staan. 

Lees verder

Onze advocaat behandelt uitsluitend letselschade zaken. Denk hierbij aan letsel na:

✓ een verkeersongeval
✓ een bedrijfsongeval.

Met welke zaken kunnen wij u niet helpen?
Helaas kan onze letselschadeadvocaat u niet verder helpen met zaken aangaande het Marokkaans recht, het familierecht (echtscheiding, gezag en omgang), het vreemdelingenrecht, het erfrecht, het huurrecht, het strafrecht et cetera. 

Het inschakelen van onze letselschade advocaat kost u niets. In Nederland is namelijk in de wet opgenomen dat de kosten voor uw letselschade advocaat door de aansprakelijke partij moeten worden betaald. In bijna alle zaken kost onze dienstverlening u daarom niets. Wij verhalen namelijk uw advocaatkosten volledig op de verzekeraar van de wederpartij (de aansprakelijke partij). Mr. A. Benamar behandelt géén zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging / pro deo).

Lees meer

Letselschade advocaat Utrecht

Een letselschade advocaat heeft na afronding van zijn studie rechten vervolgopleidingen gevolgd. Ten eerste moet een jurist (meester in de rechten) de opleiding tot advocaat volgen om de titel advocaat te mogen voeren. Daarnaast is het belangrijk dat een advocaat vervolgopleidingen in de letselschade volgt en blijft volgen om letselschade zaken op een hoog niveau te kunnen behandelen. Een letselschadeadvocaat heeft vergeleken met een jurist ook het grote voordeel dat hij mag procederen.

Procederen of minnelijke regeling?

Het grote voordeel van een letselschadeadvocaat vergeleken met een letselschade jurist is dat hij ook mag procederen. Niet altijd is een minnelijke oplossing namelijk mogelijk. In dat geval is het zaak om uw letselschade zaak (of een deelgeschil) aan de rechter voor te leggen. Uw letselschadeadvocaat weet precies hoe het in de rechtbank eraan toegaat. Gelukkig komt het in de meeste gevallen niet zover. De zaak wordt dan met de verzekeraar van de wederpartij opgelost en afgewikkeld. Dit betekent wel dat uw letselschade advocaat stevig voor u moet gaan onderhandelen, maar daarvoor heeft u hem ook ingeschakeld.

De werkwijze van onze letseladvocaat

Letselschadespecialist, mr. A. Benamar, bekijkt eerst wie aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel. Hij stelt uw wederpartij aansprakelijk. Een van de belangrijkste taken van een advocaat is om uw schade heel goed in kaart te brengen. Is de aansprakelijkheid erkend, dan wordt uw schade veroorzaakt door het ongeval / voorval vergoed. Ook uw advocaatkosten worden vergoed. Dit betekent dat u zelf geen advocaatkosten heeft en dus kosteloos door mr. A. Benamar bijgestaan wordt.

Hulp nodig?

Letselschade advocaat mr. A. Benamar helpt u bij vragen, klachten of geschillen met betrekking tot:


Verkeersongeval

Jaarlijks vinden er vele verkeersongelukken plaats, waarbij een groot aandeel van de slachtoffers ook medisch geholpen moeten worden. Ons advocatenkantoor begrijpt dat wanneer u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval uw hoofd niet staat naar regels en wetgeving. Letselschadeadvocaat Benamar neemt u dit graag uit handen.

Bedrijfsongeval

Hebt u letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval? Uw werkgever is meestal aansprakelijk voor de letselschade. Dit is wettelijk geregeld. Indien het ongeval plaats vond tijdens werktijd en uw werkgever zijn zorgplicht schond, dan staat de aansprakelijkheid in principe vast. Mr. A. Benamar adviseert en begeleidt u graag in dit traject om te zorgen dat u juridisch sterk staat en uw recht haalt.

Valpartij op straat

Een ongeluk op straat zit in een klein hoekje: een val over een losliggende stoeptegel of op een ongelijk plein. Vaak hebben de meeste van deze ongevallen letsel tot gevolg, bijvoorbeeld een botbreuk of een hoofdwond. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimtes. Deze dienen veilig te zijn. U kunt daarom ook een claim indienen bij de gemeente. Belangrijk is wel dat u de juiste stappen zet. Onze letselschade jurist helpt u daar graag bij en neemt u werk uit handen. Onze advocaat kijkt naar de mogelijkheden en geeft vervolgens een duidelijk advies.

Stappenplan letselschadevergoeding

1. Het vaststellen van de aansprakelijkheid

→ Wie is verantwoordelijk voor uw opgelopen letselschade?
→ Heeft de wederpartij een verzekering?
→ Is de aansprakelijkheid vrijwillig door de wederpartij erkend? Of moet u eerst procederen?

2. Het vaststellen van uw schade

→ Wat zijn uw schadeposten? Is de schade eenvoudig vast te stellen?
→ Hoe stelt de wederpartij zich hierbij op?
→ Is de inschakeling van (medische) deskundigen nodig?

3. Onderhandelingen

→ Over het algemeen wordt in letselschadezaken bijna altijd onderhandeld over de omvang van uw schade.
→ In letselschadezaken wordt ook over het algemeen altijd onderhandeld over de letselschadevergoeding (uw materiële schade en smartengeld) die moet worden betaald.

4. Procederen

Mocht het niet lukken om onderling tot een oplossing te komen, dan is een gerechtelijke procedure een optie.

Een letselschadezaak is complex. U doet er daarom verstandig aan om een advocaat in de arm te nemen die gespecialiseerd is in letselschade zaken. Onze letselschade bureau Utrecht kan u hier uitstekend in adviseren.

Kosten letselschadeadvocaat?

Een letselschade advocaat Utrecht hoeft u niets te kosten. Als de wederpartij de aansprakelijkheid voor de letselschade erkent, dan vergoedt de wederpartij of zijn verzekeraar ook uw advocaatkosten. Dit staat in de wet. Het inschakelen van letselschade advocaat Benamar hoeft u als slachtoffer dan ook niets te kosten. In dat geval vergoedt de wederpartij of zijn verzekeraar ook de kosten voor het inschakelen van de medisch adviseur en andere deskundigen. Op deze manier wordt het inschakelen van een gespecialiseerd letselteam voor u als slachtoffers mogelijk gemaakt zonder dat u hiervoor hoeft te betalen.

Letselschade advocaat no cure no pay

Sommige advocatenkantoren werken op basis van no cure no pay. Voor de behandeling van uw letselschadezaak hoeft u dan niets te betalen. Weet de advocaat uw schade niet te verhalen, dan kost een letselschade advocaat op no cure no pay u niets. Wordt er een schadevergoeding toegekend, dan ontvangt de letselschade advocaat een percentage van de schadevergoeding. Wanneer vooraf duidelijk is dat de wederpartij volledig aansprakelijk gesteld kan worden, is no cure no pay bij letselschade zinloos. Uw advocaatkosten worden in dat geval namelijk door de wederpartij vergoed. Een advocaat op basis van no cure no pay is dus bij letselschade lang niet altijd nodig. Laat u daarom goed voorlichten door mr. A. Benamar!

Beoordelingen

Othman Bouchefra
Othman Bouchefra
15:01 04 Jul 21
Deze advocaat heeft mij super goed geholpen. Hij heeft mij van dag een zo goed geholpen en het afwikkeling van de zaak ging ook super goed . Ik vind Dhr. Benamar super fijne advocaat . Groetjes en veel respect.
Jolanda Vermeer
Jolanda Vermeer
07:55 08 May 21
Erg goed geholpen, eerlijk in zijn adviezen en betrouwbaar. Doet wat hij belooft en dat geeft veel rust.
Samira B
Samira B
11:16 10 Apr 21
Advocaat Mr.A.Benamar is echt goed in zijn werk en reageerd echt snel hij leverd goede kwaliteit en professioneel.Wij zijn heel tevreden met hem.
Marc Voorman
Marc Voorman
12:29 04 Apr 21
Deskundige letselschade advocaat. Nam alle tijd voor mij en besprak werkelijk ieder detail in mijn dossier met mij. Hierdoor zaten wij altijd op 1 lijn en dat is prettig. Hartelijk dank voor uw inzet en moeite.
Judith Lammer
Judith Lammer
18:37 27 Mar 21
Eerlijke advocaat die voor mijn zaak ten volle is gegaan. Komt zijn afspraken goed na en is een specialist in letselschade zaken. Ik raad hem zeker aan als letselschadeadvocaat.
Marcel Verhoeven
Marcel Verhoeven
14:31 07 Feb 21
Bedankt voor al uw hulp en het mooie resultaat.
Samir Ben Haddou
Samir Ben Haddou
17:10 24 Jan 21
Alleen maar goeie ervaringen met advocaat Benemar. Heeft voor me gevochten en dat heeft tot een mooi resultaat geleidt.
Judith Engelman
Judith Engelman
12:47 16 Jan 21
Vakbekwame letselschade advocaat die weet waar hij het over heeft. Zeer tevreden met de behandeling en de afwikkeling.Ik beveel hem zeker aan.
Aad Postel
Aad Postel
17:39 29 Dec 20
De letselschade advocaat van Astrum Advies Advocatenkantoor heeft mij bijgestaan na een ernstig verkeersongeval. Ik ben daarbij goed geholpen in iedere fase van het proces. Als ondernemer ben ik door de doortastende werkwijze van de heer Benamar correct en tijdig bevoorschot en aan het einde van de zaak - buiten mijn verwachting om - met een flink bedrag schadeloos gesteld.Van harte aanbevolen!
Dennis Timmer
Dennis Timmer
08:07 28 Dec 20
Kan de andere beoordelingen over de heer Benamar helemaal beamen.Wat een fijne advocaat is hij die er voor je staat. Een aanrader!
Berry Bakkers
Berry Bakkers
10:14 23 Dec 20
Vanaf dag 1 goed opgepakt voelde me gehoord, goed op de hoogte gehouden gedurende het hele traject. Zijn werkwijze gaf mij vanaf het begin goed vertrouwen in mooie afloop.
Cees N
Cees N
11:31 01 Dec 20
Perfect geholpen met het goed regelen van mijn letselschade zaak. Snel in het contact, enorme vakkennis en daadkrachtig.
Marwa Samiri
Marwa Samiri
07:03 22 Oct 20
Mr Benamar is zeer vakkundig, klantvriendelijk, reageert snel en houdt zich aan de afspraken. Al met al een betrouwbare advocaat.
Daisy de Graaf
Daisy de Graaf
13:21 30 Sep 20
Heb een scooterongeluk gehad waarbij ik ernstig letsel heb opgelopen. Mijn letselschadeadvocaat heeft mij het gehele traject volledig gesteund. Hij adviseerde, dacht met me mee, luisterde naar mijn problemen en er werd professioneel gehandeld. Hij reageert snel en de communicatie met hem is erg fijn en duidelijk. Bedankt voor alle hulp en steun!
Daphne Koning
Daphne Koning
11:01 09 Sep 20
Hele goede ervaringen met advocaat Benamar in mijn letselschade zaak. Al mijn vragen kan ik stellen, werd uitstekend geholpen, werd overal van op de hoogte gehouden en hij is vlot. Mooi resultaat! Dank u wel.
Khalid Amgar
Khalid Amgar
10:28 23 Aug 20
Niemand wens ik letselschade toe, maar als toch gebeurdt, dan advocaat Ben Amar beste! Zo goed geholpen met alles. Dank uwel.
Frank Michaels
Frank Michaels
17:34 10 Aug 20
De eerste keer werd ik door DAS rechtsbijstand bijgestaan. Ik had totaal niet het idee geholpen te worden. Na 2 maanden was ik er meer dan klaar mee. Via mijn baas kwam ik bij letselschade advocaat Benamar uit van Astrum Advies Advocatenkantoor. Beste beslissing die ik had kunnen maken en eerder had moeten maken. Uitstekende service en vragen werden direct beantwoord. Verder werd er perfect... advies gegeven en alles wordt in overleg gedaan!! Top kantoor.lees meer
Suzanne De Bruijn
Suzanne De Bruijn
13:59 25 Jul 20
Mijn letselschade advocaat Benamar verdedigde mij zaak zeer kundig en was altijd voor mij beschikbaar. Vanaf het begin tot aan het einde een fijn gevoel gehad bij zijn oprechte hulp. Dank U wel!
Sander Lammers
Sander Lammers
10:46 05 Jul 20
Door een bedrijfsongeval heb ik veel mee moeten maken. Het team van Astrum Advies Advocatenkantoor heeft zeer goed werk verricht in mijn letselschadedossier. Ik ben blij dat ik toen voor Advocaat Benamar heb gekozen en over ben gestapt. Communicatie was top met mooi resultaat. Dank jullie wel.
Jaimy Hofland
Jaimy Hofland
17:25 14 Jun 20
Professioneel en klantgerichte letselschade advocaat Benamar. Ik ben uiterst tevreden met hoe hij mijn letselzaak heeft behandeld. Vanaf het begin na mijn verkeersongeval met ernstig letsel, heeft hij mij uitstekend geadviseerd en bijgestaan. Ik had toen nog geen enkele ervaring met letselschade, maar met zijn ervaring en deskundigheid heeft hij mij de hele tijd gerust gesteld en ik ontving... periodiek mooie voorschotten met aan het einde een mooi slotbedrag, waar ik uiterst tevreden mee ben. Dank je wel meester Benamar voor alles. Ik raad hem iedereen aan die een betrokken en intelligente letselschade specialist wil.lees meer
Fatima Thariefiet
Fatima Thariefiet
18:20 07 Jun 20
Letselschade Advocaat Benamar van Astrum Advies Advocatenkantoor uit Utrecht heeft ons alles uit handen genomen. Op een zeer kundige wijze en tactvol richting de tegenpartij is onze letselschade dossier opgelost met een heel mooi bedrag. Hij was altijd bereid die extra stap voor ons te zetten.Niet alleen de kennis, maar ook de betrokkenheid en empathie hebben wij als waardevol ervaren. Dank U... wel!lees meer
Zlatan K.
Zlatan K.
17:08 06 Jun 20
Heb een motorongeluk gehad. Ik werd van achteren aangereden. Heb er rugklachten, nekklachten en psychische klachten aan overgehouden. Voordat ik bij letselschade advocaat Benamar terechtkwam zat ik bij een andere advocaat. Vanwege zeer slechte communicatie ben ik op zoek gegaan naar een echte letselschade advocaat en zodoende kwam ik via via bij Mr. Benamar terecht. Vanaf dag 1 tot aan en de... afronding van mijn letselschade dossier ben ik deskundig, snel en goed geholpen. Hij staat gewoon voor zijn klanten. Zo heb ik dat ervaren. Heel fijn. Een aanrader!lees meer
Wim Ter Hare
Wim Ter Hare
18:03 01 Jun 20
één woord: PERFECT. Ben zeer tevreden over de manier waarop u mijn letselschade zaak heeft opgepakt. Het eindresultaat had ik niet verwacht. Letselschade advocaat mr. Benamar uit Utrecht heeft mij perfect geholpen. Hiervoor heeft hij mijn zus geholpen die ook heel tevreden was. De snelheid van werken en de vriendelijkheid was fijn en gaf mij rust. Heb namelijk ook anders meegemaakt. Ik beveel... u bij iedereen aan. Nogmaals mijn dank u wel voor alles.lees meer
Volgende beoordelingen
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 44 beoordelingen

Juridische stappen

Veel slachtoffers weten niet precies welke juridische stappen er gezet moeten worden om letselschade te eisen. De letselschadeadvocaat van Astrum Advies Advocatenkantoor is de specialist op dit gebied.

Hij ondersteunt u graag bij het:

 • aansprakelijk stellen
 • voeren van de schuldvraagdiscussie met de verzekeraar van de dader
 • verzamelen van bewijsstukken van uw schade
 • regelen van een voorschot
 • opvragen van informatie bij uw artsen en therapeuten
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • regelen van een rechtvaardige letselschadevergoeding inclusief smartengeld

Vrijblijvend adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek neemt onze letselschadeadvocaat uw letselschadezaak met u door.

De volgende vragen zijn relevant:

 • Hoe is het verkeersongeval of bedrijfsongeval gebeurd?
 • Welk letsel heeft u er aan overgehouden?
 • Welke medische behandelingen heeft u gehad?
 • Wat is de situatie thuis en op uw werk?
 • Welke kosten heeft u moeten maken?

 

Doe de letselschadetest

Vul onderstaand formulier in of bel 085 - 301 222 1

Letselschade test
 
Contact
Call Now Button