Letselschade advocaat Utrecht

Ervaren letselschade advocaat

Heeft u te maken met letsel veroorzaakt door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Bent u daarom op zoek naar een ervaren letselschade advocaat Utrecht? Is een ander voor uw letsel verantwoordelijk? Maak dan aanspraak op uw letselschadevergoeding.

Hij heeft de LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade (letselschade) gevolgd en met succes afgerond. Hij beschikt over het keurmerk van de Vereniging Letselschade Advocaten. Het ‘LSA-keurmerk’ is het hoogst haalbare keurmerk in de letselschadebranche. Zo weet u dus zeker dat u bij het verhalen van uw letselschade wordt bijgestaan door een in letselschade gespecialiseerde advocaat.

De letselschade specialist Utrecht helpt u deskundig en voortvarend bij het claimen en verhalen van uw schade. Uw schaderegeling neemt hij uit uw handen. De letselschadeadvocaat stelt de wederpartij aansprakelijk en claimt direct een voorschot op uw letselschadevergoeding.

De letselschade specialist werkt landelijk. Of u nu in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Helmond of een andere stad woont, de letselschadeadvocaat helpt u graag verder.

Aangesloten bij:

Veelgestelde vragen:

Neemt u lopende zaken over?
Nee, Astrum Advies Advocatenkantoor neemt geen lopende zaken over.
Welke rechtsgebieden behandelt u?
Onze letselschade advocaat behandelt uitsluitend personenschade zaken. Hij heeft o.a. de LSA / Grotius specialisatieopleiding Personenschade (letselschade & overlijdensschade) met succes afgerond.

Letselschade?

U bent slachtoffer geworden van een verkeersongeval (auto, motor, vrachtwagen, tractor, fietser of voetganger) of een bedrijfsongeval. U hebt hierdoor letsel opgelopen: klachten, verwondingen, pijn, whiplash et cetera. Maakt u vanwege de gevolgen van het ongeval en de letselschade extra kosten of loopt u inkomsten mis? Letselschade specialist zet alles op alles om uw letselschade volledig vergoed te krijgen. Is de aansprakelijkheid erkend dan betaalt de aansprakelijke partij ook uw advocaatkosten.

Veelgestelde Vragen

Nee, Astrum Advies Advocatenkantoor neemt geen lopende / oude / afgewikkelde zaken over. 

 1. Raadpleeg bij letsel (hoe minimaal uw klachten ook zijn) na een ongeval altijd een arts.
 2. Kunt u door het opgelopen letsel niet werken, vergeet dan niet om uw werkgever hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.
 3. Schakel onze letselschade advocaat zo snel mogelijk in.

Lees meer

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval en heeft u hierdoor letsel opgelopen? In bijna alle gevallen is uw werkgever aansprakelijk voor een ongeval tijdens het werk. 

✓ Uw werkgever is in de meeste gevallen verzekerd tegen bedrijfsongevallen.
✓ Wij claimen uw Letselschadevergoeding

Lees meer

Onze letselschade advocaat zal dan de geschilpunten zo snel mogelijk in een deelgeschilprocedure aan de rechter voorleggen. 

Lees verder

Een whiplash wordt veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren. Het hoofd wordt dan met kracht eerst naar achteren en dan weer naar voren geslingerd (‘flexie-extensie-beweging’).

Lees meer

Ja, wij hebben veel ervaring met verschillende nationaliteiten en achtergronden.

Ervaring met verschillende nationaliteiten
Onze letselschade advocaat heeft veel ervaring met cliënten van verschillende nationaliteiten (Pools, Turks, Russisch, Roemeens, Bulgaars, et cetera). Of u nu alleen de Poolse taal spreekt of alleen het Roemeens of alleen de Turkse taal, u wordt altijd op een topniveau bijgestaan. Juist deze ervaring met vele nationaliteiten, geeft ons advocatenkantoor een meerwaarde vergeleken met andere advocatenkantoren

Marokkaans advocaat
Wij kunnen u ook in het Riffijns (Marokkaans) te woord staan. 

Lees verder

Onze advocaat behandelt uitsluitend letselschade zaken. Denk hierbij aan letsel na:

✓ een verkeersongeval
✓ een bedrijfsongeval.

Met welke zaken kunnen wij u niet helpen?
Helaas kan onze letselschadeadvocaat u niet verder helpen met zaken aangaande het Marokkaans recht, het familierecht (echtscheiding, gezag en omgang), het vreemdelingenrecht, het erfrecht, het huurrecht, het strafrecht et cetera. 

Het inschakelen van onze letselschade advocaat kost u niets. In Nederland is namelijk in de wet opgenomen dat de redelijke kosten voor uw letselschade advocaat door de aansprakelijke partij moeten worden betaald. In bijna alle zaken kost onze dienstverlening u daarom niets. Wij verhalen namelijk uw advocaatkosten op de verzekeraar van de wederpartij (de aansprakelijke partij). Onze advocaat behandelt géén zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging / pro deo).

Lees meer

Letselschade advocaat Utrecht

Een letselschade advocaat heeft na afronding van zijn studie rechten vervolgopleidingen gevolgd. Ten eerste moet een jurist (meester in de rechten) de opleiding tot advocaat volgen om de titel advocaat te mogen voeren. Daarnaast is het belangrijk dat een advocaat vervolgopleidingen in de letselschade volgt en blijft volgen om letselschade zaken op een hoog niveau te kunnen behandelen. Een letselschadeadvocaat heeft vergeleken met een jurist ook het grote voordeel dat hij mag procederen.

Procederen of minnelijke regeling?

Het grote voordeel van een letselschadeadvocaat vergeleken met een letselschade jurist is dat hij ook mag procederen. Niet altijd is een minnelijke oplossing namelijk mogelijk. In dat geval is het zaak om uw letselschade zaak (of een deelgeschil) aan de rechter voor te leggen. Uw letselschadeadvocaat weet precies hoe het in de rechtbank eraan toegaat. Gelukkig komt het in de meeste gevallen niet zover. De zaak wordt dan met de verzekeraar van de wederpartij opgelost en afgewikkeld. Dit betekent wel dat uw letselschade advocaat stevig voor u moet gaan onderhandelen, maar daarvoor heeft u hem ook ingeschakeld.

De werkwijze van onze letseladvocaat

De letselschadespecialist bekijkt eerst wie aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel. Hij stelt uw wederpartij aansprakelijk. Een van de belangrijkste taken van een advocaat is om uw schade heel goed in kaart te brengen. Is de aansprakelijkheid erkend, dan wordt uw schade veroorzaakt door het ongeval / voorval vergoed. Ook uw advocaatkosten worden vergoed. Dit betekent dat u zelf geen advocaatkosten heeft en dus kosteloos door de letselschadeadvocaat bijgestaan wordt.

Hulp nodig?

De letselschade advocaat helpt u bij vragen, klachten of geschillen met betrekking tot:


Stappenplan letselschadevergoeding

1. Het vaststellen van de aansprakelijkheid

→ Wie is verantwoordelijk voor uw opgelopen letselschade?
→ Heeft de wederpartij een verzekering?
→ Is de aansprakelijkheid vrijwillig door de wederpartij erkend? Of moet u eerst procederen?

2. Het vaststellen van uw schade

→ Wat zijn uw schadeposten? Is de schade eenvoudig vast te stellen?
→ Hoe stelt de wederpartij zich hierbij op?
→ Is de inschakeling van (medische) deskundigen nodig?

3. Onderhandelingen

→ Over het algemeen wordt in letselschadezaken bijna altijd onderhandeld over de omvang van uw schade.
→ In letselschadezaken wordt ook over het algemeen altijd onderhandeld over de letselschadevergoeding (uw materiële schade en smartengeld) die moet worden betaald.

4. Procederen

Mocht het niet lukken om onderling tot een oplossing te komen, dan is een gerechtelijke procedure een optie.

Een letselschadezaak is complex. U doet er daarom verstandig aan om een advocaat in de arm te nemen die gespecialiseerd is in letselschade zaken. Onze letselschade bureau Utrecht kan u hier uitstekend in adviseren.

Verkeersongeval

Jaarlijks vinden er vele verkeersongelukken plaats, waarbij een groot aandeel van de slachtoffers ook medisch geholpen moeten worden. Ons advocatenkantoor begrijpt dat wanneer u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval uw hoofd niet staat naar regels en wetgeving. Letselschadeadvocaat neemt u dit graag uit handen.

Bedrijfsongeval

Hebt u letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval? Uw werkgever is meestal aansprakelijk voor de letselschade. Dit is wettelijk geregeld. Indien het ongeval plaats vond tijdens werktijd en uw werkgever zijn zorgplicht schond, dan staat de aansprakelijkheid in principe vast. Hij adviseert en begeleidt u graag in dit traject om te zorgen dat u juridisch sterk staat en uw recht haalt.

Valpartij op straat

Een ongeluk op straat zit in een klein hoekje: een val over een losliggende stoeptegel of op een ongelijk plein. Vaak hebben de meeste van deze ongevallen letsel tot gevolg, bijvoorbeeld een botbreuk of een hoofdwond. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimtes. Deze dienen veilig te zijn. U kunt daarom ook een claim indienen bij de gemeente. Belangrijk is wel dat u de juiste stappen zet. Onze letselschade jurist helpt u daar graag bij en neemt u werk uit handen. Onze advocaat kijkt naar de mogelijkheden en geeft vervolgens een duidelijk advies.

Letselschade advocaat no cure no pay

Sommige advocatenkantoren werken op basis van no cure no pay. Voor de behandeling van uw letselschadezaak hoeft u dan niets te betalen. Weet de advocaat uw schade niet te verhalen, dan kost een letselschade advocaat op no cure no pay u niets. Wordt er een schadevergoeding toegekend, dan ontvangt de letselschade advocaat een percentage van de schadevergoeding. Wanneer vooraf duidelijk is dat de wederpartij volledig aansprakelijk gesteld kan worden, is no cure no pay bij letselschade zinloos. Uw advocaatkosten worden in dat geval namelijk door de wederpartij vergoed. Een advocaat op basis van no cure no pay is dus bij letselschade lang niet altijd nodig. Laat u daarom goed voorlichten!

Kosten letselschadeadvocaat?

Een letselschade advocaat Utrecht hoeft u niets te kosten. Als de wederpartij de aansprakelijkheid voor de letselschade erkent, dan vergoedt de wederpartij of zijn verzekeraar ook uw advocaatkosten. Dit staat in de wet. Het inschakelen van letselschade advocaat hoeft u als slachtoffer dan ook niets te kosten. In dat geval vergoedt de wederpartij of zijn verzekeraar ook de kosten voor het inschakelen van de medisch adviseur en andere deskundigen. Op deze manier wordt het inschakelen van een gespecialiseerd letselteam voor u als slachtoffers mogelijk gemaakt zonder dat u hiervoor hoeft te betalen.

Juridische stappen

Veel slachtoffers weten niet precies welke juridische stappen er gezet moeten worden om letselschade te eisen. De letselschadeadvocaat van Astrum Advies Advocatenkantoor is de specialist op dit gebied.

Hij ondersteunt u graag bij het:

 • aansprakelijk stellen
 • voeren van de schuldvraagdiscussie met de verzekeraar van de dader
 • verzamelen van bewijsstukken van uw schade
 • regelen van een voorschot
 • opvragen van informatie bij uw artsen en therapeuten
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • regelen van een rechtvaardige letselschadevergoeding inclusief smartengeld

Vrijblijvend adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek neemt onze letselschadeadvocaat uw letselschadezaak met u door.

De volgende vragen zijn relevant:

 • Hoe is het verkeersongeval of bedrijfsongeval gebeurd?
 • Welk letsel heeft u er aan overgehouden?
 • Welke medische behandelingen heeft u gehad?
 • Wat is de situatie thuis en op uw werk?
 • Welke kosten heeft u moeten maken?

 

Doe de letselschadetest

Vul onderstaand formulier in of bel 085 - 301 222 1

Letselschade test