Lift ongeval? U wilt de lift instappen en wat blijkt nu: de opstap is door een storing 20 cm hoger dan normaal. Hierdoor komt u ten val met ernstig letsel als gevolg. U heeft door dit voorval lichamelijke en mentale klachten ontwikkeld. De woningbouwvereniging weigerde aanvankelijk aansprakelijkheid te erkennen, omdat men vindt dat degene die gevallen is beter had moeten opletten. Deze reactie was zeer pijnlijk voor de bewoonster, omdat zij de hoge opstap niet had verwacht. Astrum Advies Advocatenkantoor heeft zich in deze zaak gebeten. Uiteindelijk is de aansprakelijkheid door de verzekeraar van de woningbouwvereniging volledig erkend. Achteraf blijkt dat de lift niet goed is onderhouden. Verder is gebleken dat de lift niet aan de regels voldeed. Dit maakt dat de bewoonster recht heeft op schadevergoeding (materiële schade en smartengeld).
Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Wij stellen voor u de wederpartij aansprakelijk en claimen uw schadevergoeding. Met het inschakelen van Astrum Advies Advocatenkantoor haalt u expertise in huis. Verder scheelt het u veel tijd en energie.
Een lift moet goed onderhouden worden. Deze plicht rust op de eigenaar van het pand. De eigenaar is namelijk verantwoordelijk voor het hele pand (denk aan: de gemeenschappelijke ruimtes, lift en trappenhuis). De eigenaar van het pand is daarom aansprakelijk voor de gevolgen van een lift ongeval. Wie kunt u bijvoorbeeld aansprakelijk stellen?
Is de oorzaak van uw val te wijten aan weinig onderhoud? Dan is het verstandig om de eigenaar van het pand aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. Ook als u zelf niet weet wie de eigenaar is. Wij zoeken dit graag voor u uit.
Zoals bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval kan een lift ongeval leiden tot ernstig letsel. Denk hierbij aan lichamelijk en geestelijke klachten. De hierdoor ontstane schade moet door de eigenaar (of zijn verzekeraar) worden vergoed. U kunt daarbij denken aan:
Zorg er in ieder geval voor dat u het volgende doet:
Na een val in een lift, moet de lift aan een onderzoek worden onderworpen. Dit gebeurt door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Indien uit dit onderzoek blijkt dat de lift niet goed is onderhouden of bijvoorbeeld geen keuring heeft onderdaan, dan zit de eigenaar fout en is hij aansprakelijk. Wij stellen de eigenaar aansprakelijk voor u.