Immateriële schadevergoeding?
U heeft bijvoorbeeld een verkeersongeluk gehad. Hierdoor bent u niet in staat om inkomsten te genereren. Dit is schade en heet verlies aan verdienvermogen. Dit noemen wij de materiële schade. Maar daarnaast lijdt u ook geestelijk onder de gevolgen van het ongeluk. U kunt bijvoorbeeld bang zijn of depressief. U ervaart na het ongeluk minder levensvreugde. Dit is ook schade en heet de immateriële schade. Wij claimen ook deze schade (smartengeld) voor u.
Wanneer kunt u immateriële schadevergoeding eisen?
Smartengeld claimen wij voor u bijvoorbeeld na een bedrijfsongeval of verkeersongeval.
Hoe werkt het claimen van immateriële schadevergoeding?
Allereerst dient onze letselschadeadvocaat de wederpartij aansprakelijk te stellen. Wanneer de aansprakelijkheid is erkend, wordt aan het einde van het letselschadetraject onderhandeld over de hoogte van het schadebedrag. Vaak lukt het namelijk om zonder rechterlijke tussenkomst tot een overeenkomst te komen. Lukt dit toch niet? Dan stapt onze advocaat voor u naar de rechter.
Hoe wordt de hoogte van de immateriële schade bepaald?
Het vaststellen van de hoogte van het smartengeldbedrag is niet eenvoudig. Geen enkel bedrag kan uw leed verzachten. In de praktijk kijken partijen en rechters bij het bepalen van het voorgestelde smartengeldbedrag daarom naar verschillende factoren. Denk hierbij aan: Hoe ernstig is uw letsel? Wat zijn uw klachten en hoe is het beloop geweest? Zijn er zichtbare of blijvende beperkingen? Hoe lang duurt uw herstel? Daarbij wordt ook gekeken naar soortgelijke zaken uit het verleden (rechtszaken), waarbij smartengeld is uitbetaald. Heel soms nemen rechters daarbij ook buitenlandse uitspraken mee.
Smartengeld
Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in en onze letselschade advocaat belt u binnen 24 uur terug.